קבוצת חוקרים שעובדת במכון הלאומי למדע וטכנולוגיה של Ulsan יצרה סוג חדש של דיו שניתן להשתמש בו להדפסת גנרטורים תלת מימדיים מיניאטוריים. במאמרם שפורסם בכתב העת Nature Electronics, הקבוצה תיארה את פיתוח הדיו החדש שלהם.
מכשירים טרמו-אלקטריים יכולים לייצר חשמל על ידי שימוש בחום שנע מהחלק החם יותר לחלק הקר יותר בחומר. מדענים חיפשו דרכים לייצר מכשירים תרמו-אלקטריים כדי להפעיל מכשירים כמו חיישנים אלחוטיים. בתיאוריה, ניתן להפעיל אותם על ידי ניצול שינויי טמפרטורה מהירים טבעיים, כגון כאשר אור הבוקר מתחיל לפתע לזרוח על משטח קריר וחשוך.
כפי שציינו החוקרים, מכשירים מיקרו-תרמו-אלקטריים הם אמצעי להשגת אנרגיה חשמלית ממערכת תרמית. עם זאת, הפיכתם לכדאיות מסחרית תמיד הייתה בעייתית. הם מאמינים שהטכנולוגיות הקיימות הן יקרות ורובן הן בצורת סרטים דו מימדיים, מה שמגביל את סוגי היישומים האפשריים. בעבודה חדשה זו, חוקרים מנסים למצוא דרך ליצור גנרטורים באמצעות הדפסת תלת מימד.
חוקרים הבינו שהדפסת מיקרו-גנרטורים דורשת פיתוח של סוג חדש של דיו. הם חקרו תחילה את המאפיינים של צבעי דיו קיימים, תוך שימת לב מיוחדת לריולוגיה הקולואידית שלהם, שכללה לימוד המתאם בין הגודל וההפצה של חלקיקים טעונים. הם גילו שחלקיקים וחלקיקים קטנים יותר הנאספים בתעלות הפצה צרות מייצרים צמיגות גבוהה יותר. הם גם מצאו ששליטה בחמצון פני השטח של חלקיקים תרמו-אלקטריים יכולה להפחית את מה שנקרא אפקט המיגון שנגרם על ידי תוספים. התוצאה הסופית היא שיפור בתכונות הריאולוגיות.
בעזרת הידע הזה, החוקרים יצרו דיו שניתן להשתמש בו להדפסת עמודים זעירים (1.4 מ"מ גובה ופחות מ-0.5 מ"מ קוטר) על גבי שבבי סיליקון. אחר כך הם השתמשו בטכנולוגיה שלהם כדי להדפיס מספר עמודות על השבב ומצאו שהוא יכול לשמש כמכשיר תרמו-אלקטרי, רק לחמם צד אחד שלו תוך קירור הצד השני. הם גילו שצפיפות ההספק של המכשיר הייתה 479.0 μW ס"מ -2 – מספיק כדי להפעיל חיישן אלחוטי זעיר.
קישור למאמר זה: דיו חדש יכול לממש הדפסה מחולל מיקרו 3D
הצהרה מחודשת: אם אין הוראות מיוחדות, כל המאמרים באתר זה מקוריים. אנא ציין את המקור להדפסה חוזרת: https: //www.cncmachiningptj.com/,thanks!