טכנולוגיית הדפסה ביולוגית תלת מימדית יכולה ליצור פיגומים מהונדסים המחקים רקמות טבעיות. על מנת לשקם יישומים, זהו תהליך מורכב ומאתגר לשלוט ברקמות בפיגומים המהונדסים הללו.
רקמות התא נוטות להיות מסודרות מאוד בחלוקה ובסידור המרחביים. לכן, פיגומי תאים ביו-מהנדסים המשמשים ליישומי הנדסת רקמות חייבים להיות קרובים מאוד לכיוון זה כדי לתפקד כמו רקמות טבעיות.
ב-"Applied Physics Reviews" שפורסם על ידי AIP, צוות מחקר בינלאומי תיאר את השימוש שלהם בשיטה הנקראת הדפסה ביולוגית רב-חדרית כדי להנחות את התמצאות התא בסיבי הידרוג'ל שהופקדו.
הייצור הביולוגי של סיבי הידרוג'ל מרובי תאים משמש ליצירת מבנים ביונים מרובים.
הצוות השתמש בערבוב סטטי כדי ליצור סיבי הידרוג'ל מפוספסים, אשר מלאים במיקרופילמנטים מהידרוג'לים שונים. במבנה זה, תאים מסוימים מספקים סביבה נוחה לשגשוג תאים, בעוד שתאים אחרים משמשים כרמזים מורפולוגיים להנחיית סידור התאים. סיבים מודפסים בקנה מידה מילימטר עם טופולוגיות בקנה מידה מיקרו יכולים לארגן במהירות תאים ולגרום לרקמות מהונדסות להתבגר מהר יותר.
עלי טמאיול, פרופסור חבר לביו-הנדסה בסניף הבריאות של אוניברסיטת קונטיקט ומחבר שותף של המחקר, אמר כי האסטרטגיה הזו מבוססת על שני עקרונות. היווצרות הטופוגרפיה מבוססת על עיצוב הנוזל בזרבובית וערבוב ניתן לשליטה של שני מבשרים שונים. לאחר ההצלבה, הממשק בין שני החומרים משמש כמשטח תלת מימדי, המספק רמזים טופוגרפיים לתאים העטופים בתא המאפשר את התא.
הדפסה ביולוגית מבוססת אקסטרוזיה היא שיטת ההדפסה הביולוגית הנפוצה ביותר. בהדפסה ביולוגית מבוססת אקסטרוזיה, הסיבים המודפסים הם בדרך כלל בגודל של מאות מיקרונים, והתאים מכוונים באופן אקראי. לכן, זה מאוד אידיאלי לספק רמזים טופוגרפיים לתאים בסיבים אלה כדי להנחות את הארגון שלהם.
טכנולוגיית הדפסה ביולוגית שחול מסורתית מושפעת גם מלחץ גזירה גבוה במהלך תהליך הוצאת חוטים. עם זאת, המאפיינים בקנה מידה עדין של טכנולוגיה זו הם פסיביים ואינם משפיעים על פרמטרים אחרים של תהליך ההדפסה.
לדברי הצוות, על מנת להנחות את ארגון התא, פיגומים מודפסים תלת מימדיים מבוססי אקסטרוזיה צריכים להיות עשויים מסיבים דקים מאוד.
Tamayol אומר שזה הופך את התהליך למאתגר ומגביל את התאימות הביולוגית שלו ואת מספר החומרים הזמינים, אבל עם אסטרטגיה זו, סיבים גדולים יותר עדיין יכולים להנחות את ארגון התא.
Tamayol אמר כי טכנולוגיית הדפסה ביולוגית זו יכולה לייצר תכונות מורפולוגיות של מבני רקמה עם רזולוציה דומה לגודל התאים, ובכך לשלוט בהתנהגות התא וליצור מבנים ביונים. וזה מראה פוטנציאל גדול בהנדסת רקמות סיבית כמו שרירי שלד, גידים ורצועות.
קישור למאמר זה:טכנולוגיית הדפסה ביולוגית תלת מימדית יכולה לשלוט בכיוון התאים
הצהרה מחודשת: אם אין הוראות מיוחדות, כל המאמרים באתר זה מקוריים. אנא ציין את המקור להדפסה חוזרת: https: //www.cncmachiningptj.com/,thanks!