מדענים ב-NUST MISIS שיפרו את טכנולוגיית ההדפסה התלת מימדית של האלומיניום, שהגדילה את קשיות המוצר פי 3. תוסף אבקת הפחמן האלומיניום הננו-פחמן שהם פיתחו מתקבל ממוצרי גז נפט הקשורים לעיבוד, מה שישפר את האיכות של חומרים מרוכבים לתעופה וחלל מודפסים בתלת מימד. תוצאות המחקר פורסמו בכתב העת המדעי הבינלאומי "Composite Materials News".
כיום, תחום היישום העיקרי של הדפסת תלת מימד מאלומיניום הוא יצירת חלקי היי-טק לתעשיות התעופה והחלל. נוכחותם של אפילו הפגמים הקטנים ביותר במבנה המודפס היא קריטית לבטיחות הטכנולוגיה שנוצרה. לדברי מדעני NUST MISIS, הסיכון העיקרי לפגמים מסוג זה הוא הנקבוביות הגבוהה של החומר, אשר נגרמת בין השאר מאיכות אבקת האלומיניום המקורית. על מנת להבטיח שמבנה המיקרו של המוצר המודפס יהיה אחיד וצפוף, המדענים של MISIS Catalis Lab הציעו להוסיף ננו-סיבי פחמן לאבקת האלומיניום. השימוש בתוסף שונה זה יכול להבטיח נקבוביות נמוכה של החומר ולהגדיל את הקשיות שלו פי 3.
"על ידי הכנסת רכיבים אחרים למטריצה הראשית כדי לשנות את הרכב הכימי והפאזה של אבקת ההדפסה, ניתן לשפר את הביצועים שלה. בפרט, לננו-סיבי פחמן יש מוליכות תרמית גבוהה, מה שעוזר למקסם את סינתזת המוצר. הקטנת שיפוע הטמפרטורה בין שכבות מודפסות בתהליך סינתזת המוצר. לכן, ניתן כמעט לבטל את המיקרו-מבנה של החומר מהאי-הומוגניות". אמר ראש המעבדה, פרופסור נוסט מיסיס. אלכסנדר גרומוב.
הטכנולוגיה שפותחה על ידי צוות המחקר לסינתזה של תוספי ננו פחמן כוללת בתצהיר כימי, טיפול קולי וטיפול בחום IR. ננו-סיבי הפחמן המשומשים חייבים להיות תוצר לוואי של עיבוד גז נפט קשור. במהלך הפירוק הקטליטי שלו, פחמן מצטבר בצורה של ננו-סיביים על חלקיקי המתכת המפוזרים של הזרז. בדרך כלל, כיום, הגז הנלווה נשרף רק בשטח בשטח, וגורם לפגיעה בסביבה. לכן, ליישום השיטה החדשה יש גם השלכות סביבתיות חמורות – אמר פרופסור גרומוב. המחקר בוצע במשותף עם מומחים ממכון בורסקוב לקטליזה SB RAS. בעתיד, צוות המחקר מתכנן לקבוע את התנאים האופטימליים להתכה סלקטיבית בלייזר של האבקה המרוכבת החדשה.
קישור למאמר זה: טכנולוגיית הדפסת תלת מימד משופרת מאלומיניום מגדילה את קשיות המוצר פי 3
הצהרה מחודשת: אם אין הוראות מיוחדות, כל המאמרים באתר זה מקוריים. אנא ציין את המקור להדפסה חוזרת: https: //www.cncmachiningptj.com/,thanks!