תעשיית הייצור עברה שינויים מהפכניים עקב התפתחות טכנולוגית. עם זאת, חברות התרופות רק החלו לראות את הפוטנציאל ליצירת מוצר חדשני. היתרונות הפוטנציאליים של הטכנולוגיה בתחום הבריאות הם עצומים, וטכנולוגיה מהפכנית מסירה מכשולים בפני שיטות ייצור פרמצבטיות חסכוניות, יעילות ומותאמות אישית.
מחקר של הבורסה של לונדון הראה שעלות הבאת תרופה חדשה לשוק הגיעה ל-985 מיליון דולר. הדבר בא לידי ביטוי בעלויות שמשלמים חברות הביטוח ומשתמשי הקצה. יש צורך להאיץ את ההתקדמות הטכנולוגית כדי להפחית עלויות, וחדשנות היא המפתח. הנה, בואו נסתכל על הטכנולוגיה, המאפשרת מהפכה בתעשיית ייצור התרופות.
למרות שעולם הרפואה אינו זר לנס של הדפסת תלת מימד, תעשיית ייצור התרופות לא עמדה בקצב המגמה. שיניים ותותבות מודפסות בתלת מימד היו בשימוש נפוץ בתעשייה הרפואית כדי לעזור למטופלים. עם זאת, קיים חוסר ברור של מוצרים פרמצבטיים מאושרים מודפסים בתלת מימד בשוק האמריקאי.
ניתן לייצר תרופות בהדפסת תלת מימד. יש לכך כמה יתרונות מעניינים, כולל התאמה ייחודית לצרכים של מטופלים ספציפיים.
בשנת 2015, ה-FDA האמריקאי אישר את התרופה הראשונה המיוצרת באמצעות הדפסת תלת מימד. הדיוק של מכונה זו מאפשר ליצרן לייצר כדורים עם העמסת תרופות גבוהה. במנה אחת, חולים יכולים כעת לקבל 3 מ"ג של levetiracetam. זהו טיפול מהפכני עבור חולים עם התקפים אפילפטיים. עם זאת, מאז, ההתקדמות מוגבלת בשל העלות הגבוהה של שיטה זו.
למרות שבעלות על מדפסת תלת מימד בבית מרקחת מקומי הוא רעיון עתידי, הרעיון של רפואה מוסיפה דוחף את התעשייה לעבר עתיד שבו ניתן לפתור את המחלה של כל אחד בנפרד.
תעשיית התרופות חורגת מעצמה כדי למצוא השראה בעת חידוש. כמובן, האוטומציה מילאה תפקיד חשוב בייצור במשך כמעט מאה שנה. לדוגמה, בתעשיית ייצור הרכב, אוטומציה משמשת להפחתת עלויות ולביצוע טוב יותר של משימות מורכבות. כעת, גם חברות התרופות מחפשות את אותה שיטה.
בעבר, מדענים היו מוגבלים על ידי המשימה הידנית של בדיקת גנום אישי. עם זאת, אוטומציה מאפשרת ליצרנים לגשת לכמויות גדולות של נתונים, ומאפשרת להם ליצור פרופילים מולקולריים ייחודיים ללקוחות ולספק להם את השירות הטוב ביותר.
כמובן שהטכנולוגיה במקום העבודה חייבת להיות בטוחה, במיוחד בתחום הרפואי. השימוש בקופסאות מארזים חשמליים (כגון אלה) מבטיח שהמפעילים בטוחים בטיפול במכונות חשמליות ושומרים על נוהלי היגיינה קפדניים.
בינה מלאכותית נפוצה בתחומים רבים. בייצור כללי, הוא יכול לארגן נתונים ולחשב את התהליך היעיל ביותר. כך ניתן ליצור מוצרים ולבצע אופטימיזציה של כל התהליך. בתעשיית ייצור התרופות ניתן לשפר את תהליך הנדסת התרופות באמצעות טרנספורמציה דיגיטלית.
למידת מכונה, על ידי גישה לנתוני המטופל, יכולה להשוות את היעילות של נתונים אישיים ותרופות. על ידי כך, יצרנים יכולים להתאים את התרופות שלהם כדי לשפר את חיזוי הביקוש והיעילות של תרופות. זה מאפשר לרוקחים לתעדף תרופות ולשנות את המרכיבים שלהן כדי להשיג אפקט מירבי. יש לזה יתרונות אוניברסליים לכולם.
ניתן להשתמש בטכניקה זו אפילו כדי לדמות ניסויים אמיתיים. על ידי חיזוי תוצאות ניסויים, הטכנולוגיה תוכל לחזות אילו תרופות הן היעילות ביותר. זה גם יכול להצביע על אילו פרויקטים יצרן התרופות צריך לעבוד, והם יכולים אפילו לחשב את העלות והמקור של חומרי הגלם כדי להשלים את המשימות הללו.
התרופות משתפרות ללא הרף, ויוצרו תרופות חדשות לטיפול במחלות שונות. החדשנות של טכנולוגיית הנדסת התרופות מאפשרת ייצור תרופות מותאמות אישית ללקוחות הזקוקים לתשומת לב מיוחדת, תוך הפחתת עלויות הייצור. כמו כן, תשומת הלב והדיוק של טכנולוגיות, כולל למידת מכונה ואוטומציה, מאפשרים לאנשים ליצור תרופות מדויקות יותר לטובת כולם.
קישור למאמר זה: מה יכולות בינה מלאכותית והדפסת תלת מימד להביא לתעשייה הרפואית?
הצהרה מחודשת: אם אין הוראות מיוחדות, כל המאמרים באתר זה מקוריים. אנא ציין את המקור להדפסה חוזרת: https: //www.cncmachiningptj.com/,thanks!