כיום, היווצרות חמה מחולקת לחום ישיר הַטבָּעָה וחם עקיף הַטבָּעָה, כפי שמוצג באיור 1. בחום ישיר הַטבָּעָה, המוצר הגמור למחצה מחומם תחילה, ולאחר מכן מועבר לתבנית סגורה ליצירת וריבוי; חם עקיף הַטבָּעָה משתמש בעיקר בתבנית קרה שנוצרה מראש, וחלק מעוצב מראש מחורר קר מבוצע לראשונה עבור חלקים בעלי צורות מורכבות יותר או ציור עמוק. אחרי זה, זה בעצם זהה לחום הישיר הַטבָּעָה תהליך, כגון הערוץ האמצעי וחלקים אחרים.
22MnB5 הוא ציון הפלדה הנפוץ ביותר לטכנולוגיית הטבעה חמה. בדרך כלל, המבנה לפני הטבעה חמה הוא פריט + פנינה, ועוצמת המתיחות היא כ- 600 MPa. לאחר הטבעה חמה, המבנה הוא מרטנזיט מלא וחוזק המתיחה הוא כ-1 MPa (ראה איור 500א).
כפי שכולנו יודעים, לתוכן C יש השפעה רבה יותר על חוזק החומר לאחר ההמרה, בעוד של-Mn, Cr ואלמנטים אחרים יש פחות השפעה. לאחר התאמת האלמנטים, ניתן לקבל את שינוי הפאזה וההתקשות הרצויים באמצעות קצב הקירור של הגמישות. ביניהם, לאלמנט B יש תרומה גדולה יותר להתקשות, והוא יכול להאט את המעבר של אוסטניט לפאזה רכה (פריט), כלומר לשפר את ההתקשות.
שלבי תהליך
אם כבר מדברים על העלות של תהליך, הדבר הראשון שעלינו לדעת הוא את שלבי התהליך של תהליך זה, כפי שמוצג באיור שלהלן, שלבי התהליך של הטבעה חמה: שחרור הבלימה-חימום-הטבעה חמה-חיתוך לייזר. לוחית הפלדה בעלת החוזק הגבוה מחוממת למעל 900 מעלות צלזיוס ומועברת במהירות לבית הבד, והטבעה חמה מתבצעת כאשר החומר בעל גמישות גבוהה. התבנית המקוררת במים מבטיחה קירור מהיר של החלקים ומשיגה מבנה מרטנזיט שלם עם חוזק מתיחה גבוה. בשל החוזק הגבוה במיוחד של החלקים, חיתוך לייזר משמש לחיתוך וחיתוך חורים בתהליך שלאחר מכן.
מחממים את הכדור ל 900 מעלות צלזיוס
חיתוך לייזר
היכרות עם ציוד ייצור
בהטבעה חמה משלימים את החימום וההטבעה בפס ייצור אחד. אורכו של תנור החימום הוא כ-30 מ' ~ 50 מ', הטונאז' של מכונת האגרוף הוא כ-800T~1200T, השטח הוא כ-500 מ"ר עד 800 מ"ר, ההספק הוא 1600 קילוואט עד 2000 קילוואט, וההשקעה היא בערך 60 עד 100 מיליון יואן.
ישנם דגמים רבים של מכונות חיתוך לייזר. לדוגמה, ל- TruLaser Cell 8030 (TRUMPF) שבתמונה למעלה יש השקעה של כ -6 מיליון יואן (700,000 יורו), הספק של 3 קילוואט, ושטח של כ -75 מ"ר.
כשראית כאן, האם גילית שזה תהליך שריפת כסף, והשקעה זו אינה משתלמת עבור מפעלים רגילים, כך שעבור ספקי תרמופורמינג, לא יהיו מספר קווי ייצור בו-זמנית. כשאנחנו מעריכים את העלות, אנחנו לא צריכים לעשות יותר מדי הסתבכות והתחשבות בבחירת הציוד. בעיקרון, אנחנו יכולים להשתמש באיזה טונה כדי לראות את הטונאז' של קו הייצור בביתו של ספק החלקים. זה לא כמו הטבעה רגילה. אנחנו יכולים לבחור חסכוני בטון של הציוד הגבוה ביותר.
קצב עבודה וייצור
מספר המפעילים בקו ההחתמה החם הוא 3 ~ 4, ומחזור הייצור הוא 16 ~ 22 שניות.
למכונת חיתוך הלייזר יש עובד אחד, והקצב הוא 1~25m/s.
ניתוח מקרה
החלקים הבאים הם לוחית החיזוק הפנימית של עמוד A.
ההחתמה מאמצת מכונת הטבעה 1000T, 1 מכה 4 חתיכות, הקצב הוא בערך 20S וחיתוך הלייזר הוא 80S.
נכון להיום, היישום של טכנולוגיית תרמופורמינג זרה התפתח בהדרגה מהטבעה חמה מסורתית של לוחות בעובי שווה ל-thermoforming מתקדם, ויצאו כלי רכב בייצור המוני. בנוסף למותגי מיזמים משותפים מקומיים, העיצוב התרמי של מותגים עצמאיים עדיין נשלט על ידי הטבעה חמה מסורתית של לוחות עבים, והבעיות הבאות עדיין קיימות בתהליך היישום:
א. עלות חומרי הגלם גבוהה והמקור מועט.
חומרי הגלם הם בעיקר צלחות לא מצופות, ולא ניתן להבטיח את עמידות בפני קורוזיה ואיכות פני השטח של החלקים הסופיים. כמעט כל היצרנים האירופים והאמריקאים משתמשים בפלדה מצופה בצורת חם. בשלב זה לוחות פלדה עבים כמו ציפויי אל-סי וחומרי לייזר מותאמים על ידי פטנטים, ורק ספק זר אחד מספק אותם, ורק ספק גרמני אחד מספק צלחות מגולגלות.
ב. יכולת הניתוח של CAE ירודה.
נכון לעכשיו, קשה לתאר במדויק את הביצועים של לוחות מגולגלים בעובי ירודה ולוחות בעלי חוזק משתנה, וכתוצאה מכך דיוק נמוך של ניתוח CAE. ג. האיכות של מודולים רכים ירודה. בעת עיבוד חלקי עובש רכים מהירים עם לוחות פלדה לא מצופים, איכות פני השטח של החלקים ירודה מאוד בשל היעדר אווירה מגינה במהלך שלב החימום; לתבנית אין תעלות קירור, וכתוצאה מכך לא ניתן להבטיח את היציבות של ביצועי החלק.
ג. רמת העיצוב נמוכה.
יוזמת התכנון נמצאת עדיין בידי ספקי התרמופורמינג, ואין להם יכולות תכנון וניתוח מלאות, כולל יכולות סימולציה שלמות.
ד. תקני קבלה יכולים להבטיח את איכות המוצר הסופי.
כולל דרישות הערכה למראה, גודל, הרכב, ביצועים ומיקרו-מבנה.
קישור למאמר זה: ניתוח עלות תהליך הטבעה חמה
הצהרה מחודשת: אם אין הוראות מיוחדות, כל המאמרים באתר זה מקוריים. אנא ציין את המקור להדפסה חוזרת: https: //www.cncmachiningptj.com/,thanks!