תפקידו העיקרי של מסך השמן הוא למנוע חול. בשל הגיאולוגיה של באר הנפט בה מופק השמן, דרגות הפלדה וסוגי הצינורות המשמשים בשכבות חול שונות שונות. בפעולות קידוח נפט, מסכים הם חלק חשוב של ציוד, והשלמה מוקדמת או הפקת נפט משמשת לעתים קרובות לבקרת חול.
ישנן מספר שיטות לעיבוד מסכי שמן:
- – שיטה ראשונה: שיטת חיתוך בלייזר: שיטת עיבוד מסך שמן זו היא לסרוק את פני השטח של מסך השמן עם קרן לייזר בצפיפות אנרגיה גבוהה מאוד, ולחתוך חריצים מוסמכים על בסיס העיקרון הבסיסי של חיתוך לייזר. היתרון של שיטת עיבוד מסך שמן זו הוא שרוחב החריץ קבוע, אין סיגים בחריץ, איכות החריץ טובה, והיא יכולה גם לחתוך צורות חריצים מורכבות כמו תפרים טרפזיים, תפרי קמטים, תפרים רחבים במיוחד. בנוסף, חיתוך לייזר יש גם את היתרונות של רעש נמוך, יעילות גבוהה ועלות נמוכה.
- – שיטה שניה: שיטת עיבוד תרכובת עיבוד אלקטרוכימית ומכנית: התהליך של שיטת עיבוד צינורות מסך נפט זו הוא בערך כדלקמן: באמצעות עקרון הקורוזיה האלקטרוכימית, חריץ עיוור בגודל זהה לזה של החריץ מושחת על הדופן הפנימית של הצינור, ולאחר מכן נעשה שימוש במד עובי קולי בצינור. קו האמצע של החריץ נמדד ללא מגע עם הקיר החיצוני, ולבסוף, החריץ העיוור נטחן באגרסיביות באמצעות חותך כרסום ליצירת חריץ. לשיטה זו יש יעילות נמוכה ומשימות ניקיון המשך כבדות, ובעצם לא מתאימה לייצור המוני.
- – שיטה שלישית: שיטת חיתוך להב קרמי: שיטת עיבוד מסך שמן זו היא "לטחון" את החריץ עם להב קרמי. המפתח לשיטה זו הוא תהליך הייצור של להב הקרמיקה. למרות שלשיטת עיבוד מסך שמן זו יש כיום טווח שימוש מסוים, יש לה את החסרונות הבאים: יעילות נמוכה, עלות גבוהה, מהירות הזנת להב איטית ונזק קל והחלפה תכופה, צורת חריץ יחיד, לא יכול לחתוך תפרים טרפזים, תפר עקום וקיפול תֶפֶר.
- – שיטה רביעית: שיטת שיבוץ בלוק מתכת: שיטת עיבוד מסך שמן זו היא לעבד את החריץ בצינור כדי להפוך פתח רחב בהרבה מהדרישה שנקבעה מראש, ולאחר מכן להכניס גוש מתכת צר יותר לפתח ולרתך אותו ליצירת החריץ . עם זאת, לשיטת עיבוד מסך שמן זו תהליכים רבים, יעילות נמוכה ועלות גבוהה, ולעיתים משפיעה על חוזק המסך.
קישור למאמר זה:שיטת העיבוד של מסך שמן
הצהרה מחודשת: אם אין הוראות מיוחדות, כל המאמרים באתר זה מקוריים. אנא ציין את המקור להדפסה חוזרת: https: //www.cncmachiningptj.com/,thanks!