סגסוגת אלומיניום למות הליהוקבדרך כלל משתמשים בתבניות חול או תבניות מתכת כדי לשפוך את האלומיניום הנוזלי או סגסוגת האלומיניום המחוממת לתוך חלל התבנית, וההתקבל חלקי אלומיניום או חלקי סגסוגת אלומיניום בצורות וגדלים שונים נקראים בדרך כלל אלומיניום למות הליהוקס. שֶׁלָה טיפול שטח השיטות הן כדלקמן:
1. פוספטינג אלומיניום
ההשפעות של מאיצים, פלואורידים, Mn2+, Ni2+, Zn2+, PO4; ו-Fe2+ על תהליך הפוספטינג של אלומיניום נחקרו בפירוט על ידי שימוש בשיטות כגון SEM, XRD, עקומת זמן פוטנציאלית ושינוי במשקל הסרט. מחקרים הראו שלגואנידין חנקתי מאפיינים של מסיסות מים טובה, מינון נמוך ויצירת סרט מהיר. זהו מאיץ יעיל לזירחון אלומיניום: פלואוריד יכול לקדם את היווצרות הסרט, להגדיל את משקל הסרט ולעדן את התבואה; Mn2+, Ni2+, יכול כמובן לעדן את הגרגירים, להפוך את סרט הפוספט לאחיד וקומפקטי ולשפר את מראה הסרט הפוספט; כאשר ריכוז Zn2+ נמוך, הסרט אינו יכול להיווצר או היווצרות הסרט גרועה. ככל שריכוז ה-Zn2+ עולה, משקל הסרט גדל; תכולת PO4 משפיעה על הסרט הפוספטי למשקל הסרט יש השפעה גדולה יותר, ומגדיל את PO4. התוכן מגדיל את משקל הסרט הפוספטי.
2. תהליך ליטוש אלקטרוליטי של אלומיניום
ביצע מחקר על מערכת תמיסות ליטוש אלקליין, השווה את ההשפעות של מעכבי קורוזיה, חומרי צמיגות וכו' על אפקט הליטוש, והשיג בהצלחה מערכת תמיסות אלקליין עם השפעות ליטוש טובות, ולראשונה השיג את היכולת להפחית את טמפרטורת העבודה ולהאריך את השימוש בתמיסה. זהו תוסף שיכול לשפר את אורך החיים ואת אפקט הליטוש בו זמנית. תוצאות הניסוי מראות שהוספת תוספים מתאימים לתמיסת NaOH יכולה לייצר אפקט ליטוש טוב.
ניסויים גישושים גם מצאו כי לאחר ליטוש אלקטרוליטי במתח DC קבוע עם תמיסת גלוקוז NaOH בתנאים מסוימים, הרפלקטיביות של משטח האלומיניום יכולה להגיע ל-90%, אך בשל הגורמים הלא יציבים בניסוי, יש צורך במחקר נוסף. נבדקת ההיתכנות של שימוש בשיטת ליטוש אלקטרוליטי DC פולס לליטוש אלומיניום בתנאים אלקליים. התוצאות מראות כי שיטת הליטוש האלקטרוליטי הדופק יכולה להשיג את אפקט הפילוס של ליטוש אלקטרוליטי במתח DC קבוע, אך מהירות הפילוס שלה איטית.
3. ליטוש כימי ידידותי לסביבה של אלומיניום וסגסוגות אלומיניום
היא נחושה לפתח טכנולוגיית ליטוש כימי ידידותית לסביבה המבוססת על חומצה זרחתית-חומצה גופרתית כנוזל הבסיס. טכנולוגיה זו חייבת להשיג אפס פליטה של NOx ולהתגבר על פגמי האיכות של טכנולוגיות דומות בעבר. המפתח לטכנולוגיה החדשה הוא להוסיף כמה תרכובות עם אפקטים מיוחדים לנוזל הבסיס כדי להחליף חומצה חנקתית. מסיבה זו, תחילה יש צורך לנתח את תהליך הליטוש הכימי של אלומיניום שלוש חומצות, במיוחד את תפקידה של חומצה חנקתית. תפקידה העיקרי של חומצה חנקתית בליטוש כימי מאלומיניום הוא לעכב קורוזיה בבור ולשפר את בהירות הליטוש. בשילוב עם מבחן הליטוש הכימי בחומצה זרחתית-חומצה גופרית פשוטה, מאמינים כי החומרים המיוחדים המוספים לחומצה זרחתית-גופרית אמורים להיות מסוגלים לעכב את קורוזית הבור ולהאט את הקורוזיה הכללית, וחייבים להיות בעלי אפקט פילוס והבהרה טוב יותר. .
4. טיפול חיזוק משטחים אלקטרוכימי של אלומיניום וסגסוגותיו
התהליך, המאפיינים, המורפולוגיה, ההרכב והמבנה של ציפוי ההמרה המורכב האמורפי דמוי הקרמיקה הנוצר על ידי חמצון אנודי ותצהיר של אלומיניום וסגסוגותיו במערכת ניטרלית נדונו מראש.
תוצאות מחקרי תהליכים מראות שבמערכת הערבוב הנייטרלית Na_2WO_4, הריכוז של מאיץ יצירת הסרט נשלט להיות 2.5 ~ 3.0 גרם/ליטר,
הריכוז של חומר הסרט המורכב הוא 1.5~3.0g/l, ריכוז Na_2WO_4 הוא 0.5~0.8g/l, שיא צפיפות הזרם הוא 6~12A/dm2, וערבול חלש יכול להשיג תוצאה מלאה, אחידה וטובה. סדרת אפור מבריק לא אורגנית שכבת סרט מתכת. לסרט עובי של 5-10μm, מיקרו-קשיות של 300-540HV ועמידות בפני קורוזיה מעולה. למערכת הנייטרלית יכולת הסתגלות טובה לסגסוגות אלומיניום, ויכולה ליצור סרט טוב על סדרות שונות של סגסוגות אלומיניום כגון אלומיניום עמיד לחלודה ואלומיניום מזויף.
5. טכנולוגיית טיפול משטח מסגסוגת אלומיניום YL112
סגסוגת אלומיניום YL112 נמצאת בשימוש נרחב בחלקי מבנה של מכוניות ואופנועים. החומר צריך לעבור טיפול פני השטח לפני היישום כדי לשפר את עמידות הקורוזיה שלו וליצור שכבת פני השטח שקל לשלב עם הציפוי האורגני כדי להקל על המשטח הבא.
קישור למאמר זה: שיטת טיפול פני השטח של יציקת סגסוגת אלומיניום
הצהרה מחודשת: אם אין הוראות מיוחדות, כל המאמרים באתר זה מקוריים. אנא ציין את המקור להדפסה חוזרת: https: //www.cncmachiningptj.com/,thanks!