בתחום הייצור המוסף, רוב הציוד עדיין משתמש במכונות 3 צירים מסורתיות. למרות שכלי מכונות 5 צירים יכולים להדפיס צורות גיאומטריות מורכבות, הציוד הקיים עדיין צריך להדפיס מבני תמיכה.
אם אין תמיכה, ייעשה שימוש בפחות חומרים והמכונה תשקיע פחות זמן בהדפסה אקטיבית ובכך תחסוך הרבה זמן ועלות. למרבה הצער, התוכנה ליישום הפונקציות המתאימות עדיין חסרה. לאחרונה, חוקרים מאוניברסיטת פנסילבניה סטייט בארצות הברית פיתחו תוכנת תהליכים במיוחד עבור כלי מכונה בעלי 5 צירים, אשר ממכשת את תהליך קבלת ההחלטות הכרוך בייצור תוסף באמצעות תהליך החיתוך האוטומטי מונע על ידי אלגוריתם.
אזור פירוט חלקים מודפסים בתלת מימד לא נתמך
התוכנה פועלת על ידי קביעת החלקים השונים של החלק והכיוון שלו, כך שהאלגוריתם שלה יכול לקבוע איזה חלק של החלק יודפס ראשון ובאיזה זווית. באמצעות תהליך פירוק זה, הצורה הגיאומטרית של החלק מפורקת לגושים בודדים, כך שניתן להדפיס כל בלוק על גבי הבלוק הקודם ללא כל מבנה תומך. כאשר כל חלק מודפס בסדר קבוע מראש, לוח הבנייה מכוון מחדש כדי לקבוע את השלב הבא באותו סדר כמו תהליך הבנייה עם לבני לגו.
שלבי פירוק רכיבים תלת מימדיים
כמובן שאם אין מבנה תומך, יהיו צורות גיאומטריות שלא ניתן להדפיס. במקרים אלה, האלגוריתם יכול להודיע למשתמשים על היתכנות העיצוב שלהם, ולאפשר למעצבים לבצע תיקונים ולשנות את הגיאומטריה שלהם לפני ההדפסה – ובכך לחסוך בעלויות נוספות.
ג'ושי, אחד מחברי המחקר, הסביר: "עם אלגוריתם, אתה באמת לא צריך את המומחיות של המשתמש כי הוא נמצא בתוכנה. אוטומציה יכולה לעזור לך לנסות במהירות פתרונות רבים ושונים לפני שאתה יוצר משהו במחשב."
מאחר שתחומי היישום העיקריים של הצוות הם תעופה וחלל ורכב, מכון המחקר הראשי Xiao הצהיר כי הוא מתכנן להמשיך ולפתח מחקרים המתאימים למערכות הדפסה תלת מימדיות מתכת תעשייתיות. היא סיכמה: "חלקי מתכת גדולים המשתמשים בטכנולוגיית ייצור תוסף מסורתי עלולים להימשך מספר ימים, וחומר רב מתבזבז על ידי שימוש במבני תמיכה. ייצור תוסף הוא חזק מאוד, ובגלל הגמישות שלו, ניתן לייצר הרבה דברים… עם זאת, יש לזה גם חסרונות. יש עוד עבודה לעשות".
קישור למאמר זה: תוכנה חדשה להדפסת תלת מימד 5 צירים חוסכת בעלויות
הצהרה מחודשת: אם אין הוראות מיוחדות, כל המאמרים באתר זה מקוריים. אנא ציין את המקור להדפסה חוזרת: https: //www.cncmachiningptj.com/,thanks!