עליכם לשים לב לעשרת הטיפים הללו כשמדגמנים
לא ניתן להשתמש בכל הדגמים להדפסה תלת מימדית. המודלים של אופי המשחק המקוון הם יפים מאוד, אך למעשה לא ניתן להשתמש ברבים, מדוע? מכיוון שהמטרה של דוגמנות מעצבים היא לא להדפסה תלת מימדית, כך שמקומות רבים אינם מתוכננים בהתאם לדרישות של דגמי הדפסה תלת מימדית. |
1. כלל 45 מעלות
במודל הכללי יש לתמוך בלמעלה מ 45 מעלות של חלקים בולטים בעת ההדפסה. לכן, כשאנחנו מדגמנים, נסו להימנע מבליטת זווית גדולה יותר.
2. אופטימיזציה של עיצוב עם פחות תמיכה
כאב התמיכה והתמיכה ידוע רק לאחר ניסיון אישי, ולאחר סיום התמיכה הוא עדיין משאיר חותם מכוער מאוד על המודל, ותהליך הסרת העקבות גוזל זמן ועמל.
למעשה, אינך צריך להוסיף תמיכה. כשאתה מסתכל על דוגמנות, אתה צריך לעבוד קשה יותר. ניתן לעצב תמיכה או מפרקים עבור החלקים שיש להדגיש כדי להפחית את הסיכוי לתמיכה.
זה חוסך את הטרחה בהוספת תמיכה, תמיכה וליטוש של חלקי התמיכה. כמובן שהדגם לא יכול להימנע מהתמיכה, וניתן להוסיף אותו רק לקרקפת.
3. נסה לעצב בסיס הדפסה משלך
שטח המגע הגדול בין החלק התחתון של הדגם לפלטפורמה יכול להפחית ביעילות את קצה המסלסל, כמו למשל "אוזן העכבר" הידועה ביותר.
כפי שמוצג להלן, זהו בסיס בצורת דיסק או חרוטי המגביר את האחיזה.
כמובן שאפשר גם להשתמש בחצאית וברפסודה בתוכנת החיתוך כדי להפחית את התלתל. עם זאת, זה לא מומלץ, זה יגרור את זמן ההדפסה שלך, וקשה להסיר את החלק התחתון של הדגם ולפגוע בו.
4. הבן את גבולות המדפסת שלך
בהתאם למצב המדפסת שלך, עיצוב סביר של הדגם, כגון שימוש במדפסת FDM להדפסת דגמי יד מפורטים יותר, אין ספק שהוא מחפש מרירות, לתמוך, לקצץ פינות ….
על מנת להקל על הדפסת תלת מימד, עליכם לשים לב לעשרת הטיפים הללו בעת הדוגמנות.
5. קבוע סבילות סבירות
הדגם המודפס על ידי מדפסת התלת מימד השולחנית הרגילה כולל שגיאות מסוימות, במיוחד חלקים נעים, חורים פנימיים וכדומה.
לדרישות הדיוק הגבוהות יותר, יש לקבוע את הסובלנות באופן סביר בעת תכנון הדגם. לדוגמא, החור הפנימי נותן את סכום הפיצוי. כדי למצוא את הסובלנות הנכונה מטרידה יותר, עליך לגעת ב"מזג "המכונה שלך.
6. שימוש מתון במעטפת (מעטפת)
בדגמים מסוימים עם דרישות דיוק גבוהות, אל תשתמש יותר מדי בעת הגדרת המעטפת, במיוחד אם המשטח מודפס בתווים זעירים. אם הקליפה מוגדרת יותר מדי, היא תטשטש את הפרטים הללו.
7. עשו שימוש טוב ברוחב הקו
כשמשחקים במדפסות תלת מימד, קיים משתנה חשוב מאוד אך לעתים קרובות מתעלם ממנו, שהוא רוחב הקו. רוחב הקו נקבע על ידי קוטר זרבובית המדפסת, ורוב חרירי המדפסת הם בקוטר 3 מ"מ.
בעת הדפסת דגם לציור עיגול, העיגול הקטן ביותר שהמדפסת יכולה לצייר הוא כפול מרוחב הקו, כמו זרבובית 0.4 מ"מ, העיגול הקטן ביותר שניתן לצייר והקוטר הוא 0.8 מ"מ.
אז השתמשו היטב ברוחב הקו בעת הדוגמנות. אם אתה רוצה להכין כמה דגמים שיכולים להיות כפופים או דקים יותר, עדיף לעצב את עובי הדגם שלך כרוחב קו.
8. התאם את כיוון ההדפסה לדיוק הטוב ביותר
עבור מדפסות FDM ניתן לשלוט רק על הדיוק (עובי השכבה) בכיוון ציר Z מכיוון שדיוק כיוון ציר ה- XY נקבע על ידי רוחב הקו.
אם לדגם שלך יש עיצוב משובח, עדיף לבדוק אם כיוון ההדפסה של הדגם מסוגל להדפיס את התכונות המשובחות. מומלץ להדפיס פרטים אלה בכיוון ציר ה- Z (אנכית).
בעת תכנון הדגם, הפרטים ממוקמים בצורה הטובה ביותר במצב בו קל להדפיס אנכית. זה לא עובד, אתה יכול לחתוך את הדגם להדפסה ואז להרכיב מחדש.
9. כוונן את כיוון ההדפסה כך שיעמוד בלחץ
כאשר ההדפס צריך לעמוד במידת לחץ מסוימת, עליכם לוודא שהדגם לא יינזק או יישבר, ותצטרכו לעשות רושם לטווח ארוך בעת הדוגמנות והדפסה.
בעת הדוגמנות תוכלו לעבות את המיקום המתאים בלחץ בהתאם לכיוון הכוח. בעת ההדפסה ההדפסה מתבצעת אנכית בכיוון ציר ה- Z, וההדבקה בין שכבה מוגבלת, והיכולת לעמוד בלחץ אינה טובה כמו הדפסה לכיוון ציר XY.
10. מקם את המודל שלך נכון
בעת ההדפסה, מיקום הדגם הוא גם שאלה אוניברסיטאית. בנוסף להתאמת כיוון ההדפסה שהוזכר לעיל, עליך לשים לב למיקום ההצבה ולמזער את הסיכוי לתמיכה.
כמו כן, אם מספר גדול של דגמים מודפסים יחד, על מיקום הדגם לשים לב למרווח. זה לא בהכרח דבר טוב להתקרב יותר מדי.
קישור למאמר זה: 10 טיפים כדי להיות מודעים לדוגמנות הדפסה בתלת מימד
הצהרה מחודשת: אם אין הוראות מיוחדות, כל המאמרים באתר זה מקוריים. אנא ציין את המקור להדפסה חוזרת: https: //www.cncmachiningptj.com/,thanks!